Vragen over videobellen

1. Wat hebben we nodig om te kunnen videobellen?
Jullie hebben een apparaat nodig die verbinding kan maken met internet. De voorkeur gaat uit naar een laptop of computer, omdat jouw kind dan een groot scherm voor zich heeft. Hierdoor kan hij of zij de les goed volgen.

Daarnaast is er uiteraard een webcam nodig. Wij raden aan om oortjes aan te sluiten met daarin een microfoontje (zo eentje die je gebruikt om handsfree te kunnen bellen.) Hierdoor hoort jouw kind de remedial teacher veel beter dan wanneer het geluid via boxen wordt afgespeeld. Tegelijkertijd hebben huisgenoten geen last van de stem van de rt’er.
Ook heeft het gebruik van oortjes als voordeel dat de rt’er jouw kind veel beter kan horen, omdat er bijna geen omgevingsgeluid wordt doorgegeven. Bijkomend voordeel is dat kinderen aangeven dat ze zich met oortjes in beter kunnen concentreren, omdat ze zich dan als het ware kunnen afsluiten van de omgeving.

2. Moet ik iets downloaden?
Nee. Zoom PRO is beveiligd en werkt als cloudverbinding.

3. Hoe logt mijn kind in voor een sessie?
Jullie krijgen ruim van tevoren een link. Als je daarop ongeveer 10 minuten voor de start van de sessie klikt, kan je inloggen in de sessie.

4. Waarom is er een wachtwoord?
Het wachtwoord dient als extra beveiliging voor deelname van de sessie. Deze voer je in nadat je op de link hebt geklikt.

5. Wat gebeurt er als ik het wachtwoord heb ingevoerd?
Na het invoeren van het wachtwoord kom je in een digitale wachtruimte. Wanneer de sessie begint moet de remedial teacher handmatig jouw kind uit de wachtruimte halen en toevoegen in de sessie.
Dit is bovenop het wachtwoord een extra beveiliging zodat niemand met de juiste link en het wachtwoord in de sessie kan komen.

6. Worden de videobeelden ergens opgeslagen?
Nee. Er worden van de sessies geen opnames gemaakt.


7. Wat wordt er gedeeld met het softwareprogramma?
Het IP-adres van de computer waar vanaf jouw kind deelneemt in de sessie wordt met de software gedeeld. Dit is nodig om een videoverbinding te kunnen maken. Daarnaast worden de beelden van de webcam en de opnames van de microfoon van jouw kind met de software gedeeld om zo te kunnen videobellen.
Er wordt niks opgeslagen of gedeeld. Alles wordt enkel en alleen gebruikt om op dat moment te kunnen videobellen.


8. Kan de remedial teacher ‘in’ de computer van mijn kind?
Nee. De remedial teacher kan niet in de computer van jouw kind komen.
Wel kan de remedial teacher haar scherm met jouw kind delen en kan jouw kind eventueel de muis op het gedeelde scherm besturen.

9. Waarom moet ik toestemming geven voor online begeleiding?
Voor alle vormen van begeleiding moet eerst toestemming worden gevraagd aan de ouder(s), zo ook voor online begeleiding.
In het geval van gescheiden ouders, die beide het gezag hebben, moeten beide ouders toestemming geven voordat er een begeleiding kan worden opgestart.

UA-37553256-1
error: Auteursrecht van toepassing. Inspireren mag, kopiëren zeker niet!