Elk kind gaat vooruit met mijn Succesformule voor het leren!

Wanneer je kind vastloopt met een schoolvak werkt het NIET om alleen naar het schoolvak te kijken!
Say what? Jazeker, als je zoon of dochter bijvoorbeeld rekenen lastig vindt werkt het absoluut niet om alleen aan de rekensommen te werken.
Wat ik te bieden heb is door mijzelf ontwikkelde ‘Succesformule voor het leren’ waardoor er binnen korte tijd resultaten worden behaald en jouw kind weer met plezier de klas binnenstapt.

Waar de meeste praktijken alleen leerondersteuning aanbieden, ga ik verder. Dit komt door mijn jarenlange ervaring als remedial teacher, kindercoach en leerkracht.

Een kind komt alleen tot leren (en onthoudt dus ook daadwerkelijk wat er is geleerd!) als er een balans is tussen hoofd, hart en lijf. En daar is helemaal niks zweverigs aan.

Het werken aan en met hoofd, hart en lijf doen we op een ontspannen en leuke manier. Hierin komen mijn kwaliteiten als kindercoach, remedial teacher en leerkracht op een effectieve manier samen en vullen elkaar aan.

Kortom: Ik heb dus aandacht voor het gehele kind en dát werkt!

Leren met hoofd, hart én lijf.

Leren doe je natuurlijk met je brein, maar deze moet daar wel klaar voor zijn. Het sluit zich spreekwoordelijk gezegd af wanneer deze wordt over- of ondervraagd.

Doordat ik gericht onderzoek doe, weet ik precies wat jouw kind nodig heeft om dat schoolvak aan te pakken.

Hierdoor krijgt jouw kind tijdens de begeleiding lesstof aangeboden die het brein prikkelt waardoor je kind nu wel tot leren komt.

Weten waarom je iets leert, is ook een voorwaarde om tot leren te komen. Je gaat als het ware een verbinding aan met de lesstof. Dit heeft een belangrijke rol in de begeleiding.

Jouw kind krijgt inzicht in wat hij of zij gaat leren. Hierdoor worden het geen losse lessen, maar een aaneenschakeling van ‘O ja, dit vind ik nu nog lastig en ga ik samen met Lisette aanpakken.’

Daarbij is het uitgangspunt niet ‘je moet dit doen’, maar ‘we gaan dit samen doen.’
Dit zorgt voor een goede mindset en een actieve leerhouding waardoor je kind weer zin krijgt om te leren.

Ja, echt waar!

Als je goed in je vel zit kom je tot leren. Zo niet, dan moet daar eerst naar worden gekeken.

Dit kan met allerlei zaken te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan gedoe met klasgenoten, faalangstige gevoelens of een ingrijpende gebeurtenis. Ik pak dit samen met je kind aan en zorg voor handvatten om hiermee om te gaan. Hierdoor keert de rust in het lichaam weer terug.

Daarnaast heeft leren met je lijf heeft ook te maken met bewegen. We zitten tijdens de lessen niet eindeloos stil, maar zijn we ook letterlijk actief. Hierdoor wordt de leerstof beter onthouden en blijft het brein geprikkeld zodat nieuwe leerstof beter kan worden onthouden.

Op welk gebied mag ik mijn succesformule bij jouw kind inzetten?