Opvoedondersteuning

Of je nu een ouder of een kind bent, iedereen maakt weleens momenten mee dat je niet goed in je vel zit. Als deze momenten langer duren kom je in een neerwaartse spiraal terecht. Dan kan ik je helpen. Mijn coaching is een laagdrempelige en oplossingsgerichte vorm van hulp.

Meestal zijn 2 tot 5 afspraken voldoende om samen handvatten te vinden waardoor u en/of uw kind weer verder kan. Ik bied werkende oplossingen die rekening houden met de persoonlijke situatie.

Gericht op vooruitgang

Tijdens de coaching kijk ik altijd naar het heden en de toekomst. Waar loop je nu tegenaan en wat heb je hierbij nodig om weer verder te komen? Deze manier van werken is uiterst effectief bij zowel kinderen, jongeren als volwassenen.

Er kan worden gekozen voor een kindercoaching of voor een oudercoaching. Het doel van beide vormen van coaching is ondersteuning bieden en begeleiden naar verandering en verbetering.

Aanpak

Mijn aanpak is kortdurend, helder, nuchter, oplossingsgericht, praktisch en vol vertrouwen in de capaciteiten van de persoon, ongeacht de leeftijd. Ik richt mij op oplossingen en blijf niet hangen in de problemen die er zijn.

Omdat het nadrukkelijk de bedoeling is dat de verbetering thuis door blijft gaan, werk ik in principe bij kindercoaching tegelijk met u en uw kind. Dit betekent dat u aanwezig bent tijdens de coaching.
Wordt er voor oudercoaching gekozen dan kan dit ook op afstand, via Skype.

Daar waar het nodig is

Meestal wordt er gekozen om de coachingsgesprekken in mijn praktijk te laten plaatsvinden. Soms kan het prettiger zijn om coaching te krijgen op de plek daar waar dat nodig is. Hierbij kunt u dan denken aan thuis, de sportclub, in de supermarkt, op school enzovoorts.

 

Als langere ondersteuning nodig is

Wanneer er intensievere coaching nodig is, voor bijvoorbeeld een (school)jaar, kan dit ook. Veelal zijn dit de ondersteuningen voor kinderen met een vorm van autisme.

Raadpleeg voor meer informatie de volgende pagina’s:
Autisme in huis
Autisme: Ik ben speciaal-training

Heeft u interesse in opvoedondersteuning of heeft u hierover een vraag?
Neem gerust contact met mij op.
Ik wil graag contact

 

UA-37553256-1