Onderwijsondersteuning

remedial teaching

Wanneer uw kind vastloopt op school, bied ik een passende ondersteuning.
Bij het ene kind zal een steuntje in de rug voldoende zijn, bij het andere kind is een gerichte behandeling nodig.

 

 

Verder kijken dan het probleem

Tijdens de eerste afspraak zoeken we (u, uw kind en ik) uit welke ondersteuning het beste past bij de hulpvraag van uw kind. Dit kan een vorm van remedial teaching, een korte training of een andere begeleidingsvorm zijn.

Ik vind het belangrijk om naar uw kind te kijken en niet alleen naar de leeruitdaging die het laat zien. Zie de leeruitdaging als het topje van de ijsberg. Ik ben nieuwsgierig wat daaronder zit. Diverse invloeden kunnen namelijk een negatieve uitwerking hebben op het leren.
Als die er zijn pak ik die eerst aan. Zo ontstaat er een goede basis voor het leren.

 

Voor ieder een succesvolle begeleiding

Ieder kind is uniek dus ook iedere begeleiding. In de 12 jaar dat ik mijn praktijk heb, bied ik altijd maatwerk aan. Er waren geen twee begeleidingen hetzelfde.

Om tot een goede keuze te komen kijk en luister ik naar dat wat uw kind (en u) mij vertelt en laat zien. Hierdoor wordt de begeleiding of behandeling maatwerk: dat wat passend is en waarbij er een opwaartse spiraal ontstaat.

Inmiddels heb ik een behoorlijke waaier aan begeleidingsvormen en methodieken eigen gemaakt waaruit ik kan kiezen. Voor elke situatie is een geschikte vorm aanwezig. Dikwijls zorgt een combinatie van verschillende vormen voor een passende begeleiding.

Kijk gerust eens in mijn waaier om te zien wat ik zoal te bieden heb.

 

Heeft u interesse in onderwijsondersteuning of heeft u hierover een vraag?
Neem gerust contact met mij op.
Ik wil graag contact

 

UA-37553256-1