Onderwijsondersteuning

Wanneer uw kind vastloopt op school, bied ik een passende ondersteuning. Hiervoor gebruik ik Remedial Teaching Plus©, een unieke en succesvolle methodiek voor leerproblemen.

De succesformule

Remedial Teaching Plus© is een unieke combinatie van remedial teaching en kindercoaching. Uitgangspunt is dat er wordt gekeken naar hoofd, hart en lijf. Als alle drie de gebieden worden aangepakt kom je tot leren. Dat doe ik in mijn praktijk al sinds 2004. Met succes!

brain (1)Leren met je hoofd

Leren doe je natuurlijk met je brein, maar deze moet daar wel klaar voor zijn. Het sluit zich spreekwoordelijk gezegd af wanneer deze wordt over- of ondervraagd. Leerstof moet prikkelen, niet overprikkelen. Daarnaast heeft stress een negatieve uitwerking op het brein. Aandacht hebben voor het brein is daarom belangrijk.

likeLeren met je hart
Weten waarom je iets leert en wat het doel is ook een voorwaarde om tot leren te komen. Je krijgt hierdoor een band met de leerstof en je voelt je op een prettig manier uitgedaagd om te leren.
Daarbij is het essentieel dat je weet dat je goed wordt ondersteund bij je leeruitdaging. Niet ‘je moet dit doen’, maar ‘we gaan dit samen doen’ zorgt voor een actieve leerhouding. Aandacht hebben voor het hart is daarom belangrijk.

man-standing-upLeren met je lijf
Als je goed zit in je vel kom je tot leren. Zo niet dan moet daar eerst naar worden gekeken. Dit kan met allerlei zaken te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan faalangstige gevoelens of een ingrijpende gebeurtenis.
Leren met je lijf heeft ook te maken met bewegen. Niet eindeloos zitten en luisteren, maar letterlijk actief meedoen in je leerproces. Daarom is tot slot leren met je lijf ook belangrijk.

Voor elk kind de perfecte begeleiding

Ieder kind is uniek dus ook iedere begeleiding. Ik kijk naar dat wat er nodig is om vooruit te komen in het leren. In de 13 jaar dat ik mijn praktijk heb, bied ik altijd maatwerk aan. Er waren geen twee begeleidingen hetzelfde en iedereen heeft zijn doel behaald.

Een begeleiding bestaat dus uit kindercoaching én remedial teaching. Deze twee zijn in elkaar verweven en vullen elkaar perfect aan.

Door aandacht te hebben voor het geheel en je niet alleen focussen op het leerprobleem maken kinderen in korte tijd goede stappen in hun leerproces.

Op deze pagina vind u een praktijkvoorbeeld om te laten zien hoe ik deze succesformule toepas. Zeker het lezen waard!

 

Heeft u interesse in Remedial Teaching Plus© of heeft u hierover een vraag?
Neem gerust contact met mij op.
Ik wil graag contact

 

 

UA-37553256-1