Onderwijsondersteuning

Zit jouw kind op de basisschool of in de brugklas en loopt de leerontwikkeling niet zoals je had verwacht? Dan ben je bij mijn praktijk op de juiste plek. Ik help doelgericht. Leerresultaten zullen verbeteren en jouw kind komt beter in zijn of haar vel te zitten. Hierdoor komt het plezier in school weer terug.

De hulp richt zich op de vakken: rekenen, taal, spelling, woordenschat en (begrijpend) lezen. En ook op het leren, plannen en maken van huiswerk.
.

Herken je één of meer punten bij jouw kind?

 Resultaten vallen tegen.

 De Cito-grafiek gaat niet gestaagd omhoog.

 Gaat dikwijls met tegenzin naar school.

 De leerkracht heeft zijn of haar zorgen geuit.

 Gedoe met huiswerk.

 Rondom toetsperiodes merk je spanning.

 Ondanks jouw hulp is is geen vooruitgang.

 Er zit meer in dan dat wat er nu uitkomt.

 Dikwijls schoolziek.

 Lesstof beklijft niet..

Dan is Remedial Teaching Plus de oplossing!
.

De succesformule

Remedial Teaching Plus© is een unieke aanpak. Ik kijk niet alleen naar het leren, maar ook hoe jouw kind in zijn vel zit. Uitgangspunt is dat er wordt gewerkt met hoofd, hart en lijf. Als alle drie de gebieden worden aangepakt en in balans zijn kom je tot leren. Dat doe ik in mijn praktijk al sinds 2004. Met succes!

 

Leren met je hoofd
Leren doe je natuurlijk met je brein, maar deze moet daar wel klaar voor zijn. Het sluit zich spreekwoordelijk gezegd af wanneer deze wordt over- of ondervraagd.Tijdens de begeleiding krijgt je kind lesstof aangeboden die het brein prikkelt. Hierdoor komt je kind tot leren.
Leren met je hart
Weten waarom je iets leert is ook een voorwaarde om tot leren te komen.  Je gaat als het ware een verbinding aan met de lesstof. Dit heeft een belangrijke rol in de begeleiding. Daarbij is het uitgangspunt niet ‘je moet dit doen’, maar ‘we gaan dit samen doen.’ Dit zorgt voor een goede mindset en een actieve leerhouding waardoor je kind weer zin krijgt om te leren. Ja, echt waar!
Leren met je lijf
Als je goed in je vel zit kom je tot leren. Zo niet, dan moet daar eerst naar worden gekeken. Dit kan met allerlei zaken te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan gedoe met klasgenoten, faalangstige gevoelens of een ingrijpende gebeurtenis. In de begeleiding is daar ook aandacht voor.
Daarnaast heeft leren met je lijf heeft ook te maken met bewegen. Tijdens de begeleiding zitten we niet eindeloos stil, maar zijn we ook letterlijk actief.
Op deze pagina vind je een praktijkvoorbeeld om te laten zien hoe ik deze succesformule toepas. Zeker het lezen waard!

.
.

Aanbod

Remedial Teaching Plus

Gerichte begeleiding voor jouw kind wanneer een schoolvak moeilijk is.
>
Klik hier.

Training Begrijpend lezen
…>
Leert jouw kind om teksten te doorgronden waardoor het lezen, leren en onthouden makkelijker wordt.

Klik hier.
Training Ik leer anders
.
Leert de beelddenker om de informatie op een visuele manier op te slaan waardoor het leren beter gaat.
.
Klik hier.>

>

Ja, dit wil ik voor mijn kind!

Heb je interesse in mijn aanbod of heb je hierover een vraag?

Neem gerust contact met mij op.

UA-37553256-1