Training begrijpend lezen: Alle teksten de baas!

Goed kunnen begrijpend lezen is de basis van leren. Het geeft je inzicht in teksten waardoor je deze beter kan begrijpen. Dit gaat dus verder dan het behalen van een AVI-niveau of het vlot kunnen (voor)lezen.

Daarom is het zo belangrijk dat de basis hiervoor bij jouw kind in orde is. En dat is precies waar deze training voor zorgt.

 

Waar pas je begrijpend lezen toe?

Begrijpend lezen is een vaardigheid die je kind nodig heeft bij meerdere vakken op school. Bijvoorbeeld bij het vak rekenen en dan met name bij verhaaltjessommen, is het leggen van verbanden heel belangrijk. Ze moeten begrijpen hoe het verhaaltje in elkaar zit, waarna ze de som kunnen uitrekenen.

En natuurlijk gebruik je begrijpend lezen ook voor vakken als aardrijkskunde, geschiedenis en natuur. Denk maar aan het leren van een toets. Maar ook bij taal en spelling komt het begrijpend lezen om de hoek kijken. En wat dacht je van de Cito toetsen. Deze toetsen zijn heel talig en menig kind loopt vast omdat ze niet door de tekst heen komen.

En als het niet lukt..

Als je niet begrijpt wat je leest, kun je je de leerstof niet eigen maken. Of je moet alles letterlijk uit je hoofd leren. Sommige kinderen kunnen dat, maar begrijpen niet wat ze leren. Bovendien kunnen deze kinderen alleen reproduceren en bij inzichtvragen vallen ze door de mand.

Er zijn ontzettend veel kinderen die moeite hebben met begrijpend lezen en daardoor de essentie van een tekst niet begrijpen. Gevolg is slechtere cijfers halen dan eigenlijk nodig is.

Een goede basis voor begrijpend lezen is daarom een belangrijke voorwaarde om te kunnen slagen op school. De training Alle teksten de baas! geeft die goede basis..

 

Deze training geeft een stevig basis voor begrijpend lezen
waar je kind de rest van zijn of haar schoolcarrière profijt van heeft!


Voor wie?

De training is geschikt voor alle kinderen van groep 5 t/m 8 die op het (speciaal) basisonderwijs zitten. Ook zijn kinderen uit de eerste en tweede klas van het (speciaal) voortgezet onderwijs meer dan welkom.

Informatie over de training

In een groepje van 2 tot 4 kinderen gaan we actief aan de slag. In 6 lessen van 75 minuten leer ik jouw kind de basis die het nodig heeft om teksten te begrijpen. Dit doe ik met prikkelende werkbladen en actieve oefeningen. Hierbij wissel ik zitten en bewegen met elkaar af. Daarbij geef ik ook oefenwerk mee, zodat het geleerde thuis kan worden ingeoefend zodat het ook daadwerkelijk wordt onthouden.

Wat leert je kind tijdens deze training?
  • Hoe je in 6 stappen een tekst kunt lezen zodat je hem ook begrijpt en onthoudt.
  • Belangrijke woorden uit de tekst halen.
  • Weten wat signaalwoorden, verwijswoorden, synoniemen en tekstverbanden zijn.
  • De woordenschat wordt vergroot.
  • Plezier (terug)krijgen in het vak begrijpend lezen.

Data & tijden

*VOL* Vrijdag 7 september van 14.00 – 15.15 uur (7, 14, 21, 28-09, 5, 12-10)
Woensdag 19 september van 15.00-16.15 uur (19, 26-09, 3, 10, 17, 24-10)


Kosten

In een groepje:
– 2 tot 4 kinderen
– 6 sessies van 5 kwartier
– Inclusief werkmaterialen en versnaperingen.
€ 229 per kind*

Individueel:
– 6 sessies van 60 minuten
– Inclusief werkmaterialen en versnaperingen.
€ 279 per kind*

*Betaling is in twee termijnen mogelijk.

Ik wil graag contact

UA-37553256-1